În sănătate, vorbele pot oferi direcții și speranță, așa cum o fac de 30 de ani, însă acțiunile concrete sunt cele care schimbă cu adevărat vieți și aduc îmbunătățiri tangibile în bunăstarea și calitatea vieții oamenilor. Noi am ales să construim.
Prin construirea noii maternități a Timișoarei, a noii unității de primiri urgente și a unei secții moderne de urologie, alături de multe alte proiecte, am întreprins pași importanți pentru a îmbunătăți semnificativ infrastructura medicală a județului Timiș.
Aceste inițiative reprezintă doar începutul angajamentului nostru ferm de a dezvolta Spitalul Județean într-un HUB regional de sănătate de vârf, oferind servicii medicale de înaltă calitate și accesibilă pentru toți locuitorii județului și din întreaga regiune.
Ne propunem să continuăm această transformare, aducând inovație și excelență în toate aspectele îngrijirii medicale, pentru a asigura sănătatea și bunăstarea comunității noastre.
Îngrijire și tratament de nivel european
Transformăm, prin investiții majore, Spitalul Județean într-un veritabil HUB regional medical
Lucrările la cea de a doua etapă a noului hub regional de sănătate de la Timișoara au început de câteva luni. Noua construcție pe cinci niveluri de la Spitalul Județean Timiș va adăposti clinica de mari arși, noua unitate de primiri urgențe, sălile de operație, secția de ATI și este doar o etapă din parcursul de dezvoltare a Spitalului Județean, ca HUB regional medical pentru întreaga regiune. Această etapă se desfășoară printr-un program în colaborare cu Banca Mondială cu o valoare de peste 250 de milioane de lei.
Prima etapă a fost deja parcursă prin construcția noii maternități în suprafață de peste 5400 de m2, cu 126 de paturi moderne, precum și prin noua Unitate de Primiri Urgențe inaugurată în 2022.
Cea de a treia etapă o reprezintă extinderea facilităților existente cu noi clădiri spitalicești în partea de Sud Est a ansamblului medical care să permită secții noi extinse aferente serviciilor medicale din clădirea principală precum și facilităși suport ce cuprind o parcare subterană
Condiții de excelență în recuperare medicală
Construim Centrul de recuperare balneo la Lovrin și utilizăm resursele geotermale ale Timișului pentru sănătate
Centrul vine în primul rând în sprijinul celor care au sechele în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie.
Consultațiile și evaluările vor fi realizate de medici specialiști de recuperare, iar tratamentele vor fi efectuate în condiții de ambulatoriu și, după caz, de internare continuă. Capacitatea centrului va fi de 43 de paturi, care se vor împărți în aproximativ 21 saloane. Totodată, în exterior se va realiza o piscină exterioară cu acoperire retractabilă. Unitatea medicală va funcționa ca secție externă a Spitalului Județean Timișoara.
De asemenea, secția de recuperare din comuna Lovrin va valorifica resursele geotermale ale zonei, un element definitoriu în scopul secției de recuperare medicală complexă. Investiția totală este estimată a se ridica la o valoare de 43 de milioane de lei.
Centru de recuperare pentru minorii cu adicții
Din ce în ce mai mulți adolescenți sunt internați din cauza drogurilor. În spitalele din România, numărul pacienților minori dependenți de stupefiante a crescut cu 70%, într-un singur an. În lipsa unor centre medicale specializate, micii pacienți sunt internați în clinici și spitale de psihiatrie. Vârsta celui mai mic pacient consumator de droguri în România a ajuns la 11 ani. Recuperarea minorilor cu adicții este un proces complex și delicat, care necesită o abordare integrată și susținută pe termen lung. Tratamentul ar trebui să fie personalizat în funcție de nevoile individuale ale minorului, luând în considerare factori precum vârsta, stadiul dependenței, problemele de sănătate asociate și alți factori relevanți.